Pappa har cancer

Från början var den här bloggen till för att jag skulle berätta hur det är att leva med en döende pappa, men pappa dog så snabbt att det inte blev så många inlägg. Nu handlar det istället om mitt liv efter pappas död. Om vad jag gör för att försöka få tillvaron att funka.

tisdag, september 19, 2006

Död till salu

Flitig bloggare just nu. Det är mycket som snurrar i huvudet.

Såg en dokumentär i måndags om 11:e september som inte riktigt släpper taget. Dels var den väldigt gripande på det sätt som dokumentärskaparna hade tänkt, med ingående dramatiseringar av människoliv som tog slut eller förändrades för alltid i tvillingtornen i NYC. Men det som framförallt fastnade var alla dessa människors tal om "good" och "evil". Deras nästintill obefintliga förståelse för de bakomliggande orsakerna och framförallt kopplingen mellan att USA nu krigar i Irak och att det bara skapar ännu mer "evil". Hat föder hat. Krig föder krig. Död föder död.
Attacken mot NYC tog 2 595 människoliv. Oskyldiga civila som inte gjort något mer än vara invånare i ett krigförande land.
Kriget i Irak, som i det stora hela inte är något annat än en märklig hämnd för händelserna den 11:e september, har hittills skördat minst 43 269 civila människoliv enligt den här sidan. Även det oskyldiga civila som inte gjort något mer än vara invånare i ett krigförande land. Tveklöst skapas nya självmordsbombare bland släktingarna till alla dessa döda. Hat föder hat. Krig föder krig. Död föder död.
Hur ska man få en värld att inse det här när inget av de inblandande ländernas tre statsmakter är minsta intresserade av att sprida sanningen? Ledningen för länderna gör allt för att underblåsa hatet och medierna följer snällt med. Hat säljer. Blod säljer. Bäst av allt säljer död.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Skitbra skrivet...
Jag tycker hela händelsen är otäck och sorglig men just det där med "good" å "evil" får mig också att rysa, det är skrämmande...

22/9/06 08:31  

Skicka en kommentar

<< Home