Pappa har cancer

Från början var den här bloggen till för att jag skulle berätta hur det är att leva med en döende pappa, men pappa dog så snabbt att det inte blev så många inlägg. Nu handlar det istället om mitt liv efter pappas död. Om vad jag gör för att försöka få tillvaron att funka.

lördag, januari 07, 2006

Nykter kväll

Nyktra kvällar före ledig morgon och ledig morgon efter nyktra kvällar. Där har ni de värsta tillfällen jag vet. Sådana gånger har tankar och känslor fritt spelrum att leka med mig, utan konkurrens av tankar på arbete, mat, toalettpapper och andra vardagliga saker som snurrar runt i huvudet annars.
Tankar på pappa.
Känslor av ensamhet.
Känslor av förödmjukelsen från varje gång jag ratats.
Trots det vet jag att de tillfällena är viktiga. Eller det är viktigt att jag låter det vara så och inte dricker för att slippa dem. Skillnaden mellan en alkoholbrukare och en alkoholmissbrukare är inte mängden alkohol man dricker. Det är motiven till att man dricker. Den som dricker för att glömma har snart blivit så bra på det att han glömmer vem han är och vad han vill. Snart vill man bara glömma. Sådan vill jag aldrig bli.
Från ett mycket mörkt Sundbyberg skickar jag ut en hälsning till alla som vaknar med ett leende. Vårda det som får dig att le. En dag kommer du behöva det.

3 Comments:

Blogger Jay said...

Till varför man dricker?!?! Varför dricker man överhuvudtaget? Alkohol som en socialiseringsdryck?

7/1/06 04:24  
Blogger Johan said...

Man ska dricka för att ha kul, inte för att glömma eller bedöva smärta - det är sensmoralen i vad jag skrev.

7/1/06 18:25  
Blogger Pia said...

Jag vill bara säga att jag äskar dig och att jag finns för dig - alltid. Iallafall så länge jag själv finns till. Vilket jag hoppas är länge.... Godnatt och det grubbla inte för mycket i natten.

8/1/06 22:05  

Skicka en kommentar

<< Home